Още пет общински конференции на БСП подкрепиха инж.Пламен Чернев за евродепутат
Още пет общински конференции на БСП подкрепиха инж.Пламен Чернев за евродепутат / Дарик нюз, архив

Още пет общински партийни организации на БСП издигнаха кандадатурата на инж.Пламен Чернев за листата за членове на Европейския парламент. В събота бяха проведени конференциите в Лясковец и Златарица, които единодушно застанаха зад номинацията на сухиндолския кмет. С тях приключи цикълът от десет общински конференции. В понеделник предстои заседание на Областния съвет на БСП, което ще разгледа решенията от тях.

През миналата седмица Павликени, Елена и Стражица също издигнаха кандидатурата на инж.Чернев. И петте събрания излязоха с декларации, в които остро осъждат оттеглянето от БСП на създателите на АБВ. Членовете на БСП заявяват единство и подкрепа за партията.

Гости на събранието в Павликени бяха народните представители Мариана Бояджиева и Милка Христова, както и областният председател на червените Валентин Ламбев. „Общинската организация на БСП-Павликени изказва своята загриженост и възразява остро срещу опитите на довчерашни „другари“ да нарушат единството в нашата партия“,заявиха в своята декларация социалистите от Павликени. В документа те се разграничават от действията на Калфин-Първанов и заявяват, че не разпознават АБВ като носител на лява политика. Партийната  организация остава единна и силно мотивирана за изборна победа в предстоящите европейски избори в община Павликени и област Велико Търново, декларират още местните социалисти.

Три отчета чуха делегатите по време на конференцията. Свършеното за последната една година представиха общинският кмет инж.Емануил Манолов, народният представител Милка Христова и общинският председател на БСП инж.Дончо Дончев.  Милка Христова акцентира върху успехите в социалната политика, гаранциите за младежка заетост, облекченията за бизнеса, постигнати от правителството. „80   % от предизборните идеи на БСП на практика вече са изпълнени“, подчерта депутатът.

Народният представител Мариана Бояджиева сподели думите на премиера Пламен Орешарски пред червени кметове, че въпреки кризата в бюджет 2014г. са заложени 11 млрд. лв. за социална политика. „Правителството показа грижа за икономиката чрез промените в закона за обществените поръчки, чрез ограниченията фирми с регистрация в офшорни зони да не се явяват на публични търгове, чрез размразяването на големите проекти и осигуряването на ресурс от 500 млн.лв. за програмата „Региони в растеж“ за инвестиции в населените места“, подчерта Бояджиева. Тя разказа и за програмите срещу младежката безработица, по които България ще получи 100 млн.лв. за справяне с проблема.„Изпитваме болка, гняв и разочарование, защото не просто подкрепихме в поредица от избори Георги Първанов и Ивайло Калфин. През 2001г., когато никой не вярваше, че БСП ще има президент, помните колко сили хвърлихме в тази кампания. Ивайло Калфин пък беше предложен от почти всички наши основни партийни организации за кандидат в листата ни, сега всички го оттеглят“, каза още народният представител.