Община Свищов отпуска още 80 000 лева на Академик, отборът започна подготовка
Община Свищов отпуска още 80 000 лева на Академик, отборът започна подготовка / Дарик нюз, архив

В сряда започна подготовка за новото първенство на "Б" група свищовският "Академик". Както се и очакваше старши треньор е Стойчо Стоев, водил "студентите" във втория ешалон и през сезон 2001/2002 г. Близо 40 футболисти се включиха в първата тренировка. На този етап всички играчи от състава, спечелил първенството на Северозападната "В" група, са на градския стадион. Завърнаха се и титулярите от есента- голмайсторът Любо Александров и вратарят Руслан Йончев. В Свищов е и голмайсторът на ОФК "Павликени" Стефан Гинчев, както и още няколко състезатели от региона.

"При нас голям брой футболисти, но те засега са само на проби. По-известни имена трудно бих могъл да посоча. Рано е още да се каже и кои остават от досегашния отбор, това са неща, които тепърва ще се решават в процеса на подготовката", коментира старши треньорът Стойчо Стоев.

На този етап отборът води двуразови тренировки на градския стадион в Свищов, но е предвиден лагер от 1 до 12 юли в хотел "Перун" край Свищов. Според Стойчо Стоев обаче до този вариант ще се стигне само ако от клуба успеят да намерят сериозни съперници за контролите. В противен случай ще се търси вариант, където в близост има и други отбори на подготовка. Изчаква се и завръщането на кмета Станислав Благов от чужбина, за да се уточни в детайли програмата на "Академик".

Първата от общо 7 контроли е на 29 юни, като се търсят съперници. След това е планирано да се правят проверки всяка сряда и събота до началото на първенството.

Утре от 11 часа в Българския футболен съюз се тегли жребият за новото първенство и ще стане ясно кога започва и по каква схема ще играят отборите.

Продължава ремонтът на градския стадион, като се подменя изцяло дограмата на административната сграда. Следващата седмица предстои сесия на Общинския съвет в Свищов, на която ще се гласува допълнителна субсидия за клуба в размер на 80 000 лева. Други двайсет бона пък ще бъдат отпуснати за строящите се на стадиона нови съблекални за детско- юношеската школа.