Николай Илчев с двама заместници в общинския съвет на АБВ
Николай Илчев с двама заместници в общинския съвет на АБВ / DarikNews.bg, архив

Новоучреденият общински съвет на партия АБВ във Велико Търново проведе първото си заседание. Приета беше структурата на общинския съвет, целите и задачите, които си поставяме за близките месеци, каза за Дарик председателят на местната организация Николай Илчев. Той вече има двама заместници. Това са общинската съветничка на АБВ Ваня Павлова с ресор социално-икономическа политика, и Теодор Неделчев, който ще отговаря за младежката политика. Неделчев е председател и на областната младежка структура на АБВ. За секретар на общинския съвет е избран строителният предприемач Красимир Радов. Той ще се занимава с организационната и коалиционна политика.

“Така оформяме един работещ екип, като целият общински съвет е в състав от 21 души. Ще заседаваме всеки понеделни”, посочи Илчев. “На този етап ще насочим усилията си към укрепване на организационното състояние на партията в общината. В голямата част от населените места имаме изградени партийни клубове”, допълни общинският председател.

До 20 дни от АБВ ще излъчат номинациите си за кметове на населени места. В средата на юли се очаква партията да обяви и кандидатът си за кмет на Община В. Търново и да оформи листата си за съветници.