Мариана Бояджиева: Мили хора, нямаме право да търпим повече!
Мариана Бояджиева: Мили хора, нямаме право да търпим повече! / Дарик нюз, архив

 Уважаеми съграждани,

Приятели от Велико Търново,

Останаха два дни до 12 май, когато всички ние ще упражним най-важното си конституционно право - да изберем 42-ия Парламент на Република България. Едва ли има човек, който да не оценява значимостта на този момент. Изправени сме пред възможността да спрем разрушителното управление на ГЕРБ. Изправени сме пред възможността да спрем тази машина на злото, която ни отне най-важните човешки ценности. ГЕРБ умишлено раздели и противопостави хората, за да може да ни контролира, за да може да ни манипулира, за да може да ни смачка.

Повечето неща човек започва да цени, когато ги загуби. Така и ние разбрахме, как през тези три и половина години загубихме стабилност и сигурност, свобода и справедливост, грижа за отделния човек. Не ни се вярваше, че ГЕРБ са в състояние да върнат държавата под нулата. Не ни се вярваше, че ГЕРБ отнемат ежедневно държавата от всички нас и я превръщат в частно дружество. Не ни се вярваше, че ГЕРБ ще ни вземат дори и надеждата, за да ни подчинят единствено и само на личните си интереси.

Но е дошъл преломен момент. Търпението на българина се изчерпа. Кредитът на доверие към управляващите отдавна е на минус. И днес България и ние, гражданите на Велико Търново, имаме уникалния шанс да спрем безумието и бедствието, наречено ГЕРБ. Единственият начин да направим това е на 12 май да излезем и да гласуваме с номер 5 в интегралната бюлетина.

Нямаме нужда повече да слушаме за календара на успеха на ГЕРБ, а в същото време повечето българи едва да свързват двата края. Нямаме нужда да бъдем ежедневно обиждани и мачкани от хора без ценз и образование, които да ни обясняват, че сме лош човешки материал. Нямаме нужда да се страхуваме за свободата и хляба си, които политици без морал ежедневно ни отнемат.

Не еднократно призовах чрез медиите и при срещите си с вас, нека моят пряк опонент намери някаква чест и понесе политическата отговорност за случващото се в държавата. Държавата се тресе от скандали, които не сме предизвикали ние. Не ние се събираме тайно със своя министър и софийски прокурор, и водим меко казано вулгарни разговори, в които се опитваме да контролираме дори и независимата съдебна система. Няма особено значение как е направен този запис, но има огромно значение какво съдържа той. И цяла България чу и разбра, че нас са ни управлявали едни прости, цинични, безотговорни и неморални хора.

Мили хора, нямаме право да търпим повече! Нямаме право да позволяваме да ни мачкат и погубват като личности! Нямаме право да  позволяваме да ни отнемат човешките права! Трябва да вземем нашия живот в собствените си ръце! Трябва да убедим хората около нас, че когато ГЕРБ си отидат, нещата ще се променят. Трябва да имаме силата да се изправим срещу волята на ГЕРБ да унищожи България! Затова гласувайте с номер 5 и не се страхувайте! Гласувайте с номер 5, за да си върнем свободата и достойнството! Гласувайте с номер 5, за да си върнем държавата на нас - хората на България!