Котел на твърдо гориво и телевизор убиха две жени
Котел на твърдо гориво и телевизор убиха две жени / Дарик нюз, архив

Две жени загинаха в домовете вследствие на задушаване с въглероден двуокис и пожар, съобщиха от Областната дирекция на МВР във В. Търново.

Вчера сутринта е постъпил сигнал от дежурния фелдшер на Центъра за спешна помощ в Свищов, че в дома и е намерена починала 37- годишна жена. Тя е обитавала стая на първия етаж на къща, в съседство на която се намира кухненско помещение с инсталиран самоделен котел на твърдо гориво, работил през нощта на 2 април.

Огледът на съдебния лека не е открил следи от травми по тялото. По първоначални данни причината за смъртта е отравяне с въглероден оксид, образуван при непълното горене на твърдото гориво, с което е бил зареден котелът.

Също вчера на телефон 112 е съобщено от жителка на свищовското село Вардим, че същия ден при възникнал пожар в дом е открит труп на 77- годишна жена. Огънят е пламнал окоро 7,10 ч. Пристигналите пожарникари разбили заключената входна врата и заварили мъртва самотноживеещата жена. Причината за пожара е техническа повреда на телевизора. Не са установени данни за умишлено причиняване на пожара. По трупа не са открити наранявания и данни за насилствена смърт.