Коалиция за България  регистрира в РИК листа от 11 кандидат-депутати
Коалиция за България регистрира в РИК листа от 11 кандидат-депутати / Дарик нюз
"Коалиция за България" регистрира в РИК листа от 11 кандидат-депутати
63155
"Коалиция за България" регистрира в РИК листа от 11 кандидат-депутати
  • "Коалиция за България" регистрира в РИК листа от 11 кандидат-депутати

Листа от 11 кандидат-депутати за ІV- ти великотърновски избирателен район регистира по-рано днес „Коалиция за България". В Районната избирателна комисия се явиха областният и общински лидер на БСП в старата столица Марияна Бояджиева и председателят на младежката организация Стефан Стефанов, придружени от съпартийци от различни поколения.

„Тези избори са много важни за всички нас. Ще се борим да постигнем доверието на максимален брой наши съграждани. Кампанията ни ще бъде позитивна и диалогична, но и прагматична и критична", коментира Марияна Бояджиева, която е и водач на листата.

Чуйте я в звуковия файл.

Второто място е за гражданската квота и го заема Петър Кънев - представител на бизнеса, заместник- председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Трета е Милка Христова, председател на общинската организация на БСП в Павликени. Юристът Николай Илчев, който беше кандидат за кмет на В. Търново на миналите местни избори, се нарежда на четвърто място.

Петото е за горнооряховския председател на БСП Георги Рачев, след него е Марин Богомилов - общински съветник в Г. Оряховица и председател на земеделска кооперация в Поликраище. На седмо място е Илияна Василева- представител на коалиционния партньор партия Български социалдемократи- ресурсен учител в старата столица.

На осмо място е Стефан Стефанов, говорител на партията и председател на Младежката организация на социалистите. Деветото място заема Илиян Маринов- председател на Общинския съвет в Стражица. Десета е Ваня Василева от Г. Оряховица- представител на Движението за социален хуманизъм. Единайсти е Тодор Тодоров- кмет на с. Джулюница от Български земеделски съюз „Ал. Стамболийски".