Ивайло Савов стана шампион на България за кадети
Ивайло Савов стана шампион на България за кадети / netinfo
Безапелационна шампионска титла на България за кадети спечели Ивайло Савов на първенството в Ямбол. В зала “Диана” състезателя на Боксов клуб “Ивайло- 99” буквално прегази съперниците си по пътя към златния медал и събра очите на зрители и специалисти. Великотърновецът отказа за 30 секунди Стилян Калоянов “Черноморец” в първия си мач. Във втория Савов свали два пъти в нокдаун, още в първия рунд, Цветозар Петков от “Септември” /София/ и принуди треньорът му да хвърли кърпата на ринга.
На полуфинала възпитаникът на Евгени Донев за по- малко от рунд свали Александър Андреев от “Габрово- 91”. В спора за върха Савов победи с 57:3 точки представителят на “Славия” Станислав Стойнов.
“Според всички специалисти в Ямбол в българския бокс скоро не е имало толкова ярък талант. Ивайло Савов се отличава с бързина, техника и обратен гард, което му позволява да държи съперниците си на разстояние и да вкарва много безответни удари. Безепелационно го обявиха за най- перспективен и най- техничен млад боксьор, а от ЦСКА, НСА и “Славия” веднага започнаха да питат за него”, разказа президентът на БК “Ивайло- 99” Емил Димитров.
Новият шампион на България в категория до 70 килограма е роден във В. Търново през 1991 година. В момента е деветокласник в СОУ “Владимир Комаров”. Тренира бокс от две години и половина при Евгени Донев в БК “Ивайло- 99”.