Грешна стъпка на виолетовите...
Грешна стъпка на виолетовите... / Sofia Pfoto Agency

 

Разочарование на близо 1000- ата зрители по трибуните на стадион "Ивайло" поднесоха в събота футболистите на "Етър- 24". "Виолетовите" се пропукваха твърде често в защита, а в атака головите възможности бяха пропилявани с твърде голяма лекота. Така ботевци, които в първите два кръга не успяха да се разпишат във В. Търново го направиха два пъти и си тръгнаха с точка.

Още в 5- ата минута отбраната изпусна Симеон Баев, който напредна следван от Костадинов, Венци Димитров тръгна да го среща и след това извади топката от мрежата си за 0:1. Последваха 25- тте най- силни минути на домакините в мача. Най- напред вратарят на гостите Боян Данов спаси удар на Аврионов с глава. В 14- ата минута обаче бе безпомощен, след като Ванков го обстреля с глава и отби топката в краката на Аврионов, който от метър я търкулна в мрежата за 1:1. Пет по- късно Аврионов сложи топката на главата на Екундайо Джайеоба, който непокрит пред голлинията я насочи в аут. Нигериецът пропиля отлично положение и в 23- ата минута, когато след ъглов удар, кълбото попадна в краката му централно срещу рамката, но не можа да я уцели.

Пробив на Илко Трифонов след 120 секунди завърши с центриране към Аврионов, който на свой ред не улучи вратата на "Ботев". Криводолци отговориха с контри, при една от които Баев пак бе изведен срещу Венци Димитров, но този път вратарят на великотърновци остана на мястото си и спаси. Стражът бе на висота и при следващата ситуация, в която защитата остави Борис Борисов да излезе очи в очи с него.

Пропукванията отзад продължиха и в 45- ата минута Борисов вкара за 1:2 отново забравен сам срещу Димитров. След голът неколцина състезатели във виолетово искаха засада, но такава нямаше, тъй като Мартин Димов закъсня да се изтегли и покри нападателя на гостите. За протеста Георги Христов получи жълт картон.

Веднага след подновяването на играта Аврионов свали топката с глава на Джайеоба на чисто, но той я "изплю" и за Данов не бе проблем да спаси.

Второто полувреме тръгна с нов нервен изблик, като този път етърци искаха дузпа, след като топката удари в ръката защитник на гостите и последователно Аврионов и Венци Димитров получиха жълти картони.

В 65- ата минута Мариян Генов изравни с удар от фаул по диагонала, при който топката мина през куп от играчи и влезе в мрежата за 2:2.

Влезлият като резерва Емилиян Иванов си заработи втори жълт картон в 75- ата минута и криводолци останаха десет на терена.

Въпреки численото си предимство домакините не успяха да осъществят траен натиск и да натикат съперника в половината му. Запомниха се само две ситуации. При първата Аврионов от малък ъгъл прати топката в страничния стълб. В третата минута на добавеното време Тихомир Кънев стреля от въздуха в долния ъгъл на Боян Данов, който обаче се разтегна и спаси.

"Пропуснахме доста положения, а и ранния гол който получихме промени хода на срещата.  Тръгнахме да го връщаме, оголихме в защита и отново допуснахме лесни голове.Успяхме да изравним, но след това инкасирахме второ попадение и нещата отново се усложниха. Смятам, че можеше да бъде отсъдена дузпа в наша полза в началото на второто полувреме. Постепенно футболистите се изнервиха, с напредването на времето започнаха само да центрират, вместо да разиграват. Не направих трета смяна, защото нямаше време и само щяхме да изгубим още", коментира старши треньорът на "виолетовите" Николай Арнаудов.

„Етър- 24": Димитров, Гайдаров, Ванков, Костадинов, Димов, Трифонов, Христов, Петров /74 Харлов/, Генов, Джейеоба /55 Кънев/, Аврионов.