Горнооряховски таланти се стягат за Големите надежди
Горнооряховски таланти се стягат за Големите надежди / снимка: NovaNews.bg

На 12 март ефирът на Нова телевизия ще бъде превзет от най-талантливите пеещи деца на България. Тогава стартира най-новото музикално шоу ''Големите надежди''. Сред претендентите са и четири таланта от горнооряховското Вокално студио ''Нова музика''. Неговият ръководител Аделина Колева засега предпочита да запази имената в тайна. Все пак тя повдигна завесата като издаде, че в голямата музикална надпревара ще участват три нейни момичета и едно момче. Преди близо месец на  прослушването във Велико Търново се явиха седем музикални надежди от ВС” Нова музика”. Те очароваха екипа на предаването с  гласовите си  заложби, но уви само четирима продължават в следващия кръг. Ще кажа само, че всички те са много талантливи и артистични, с награди от различни певчески конкурси, каза ръководителят на „Нова музика” Аделина Колева.

Горнооряховските кандидати за слава ще разгърнат певческите си дарби пред милиони зрители по време на 3-тия и 4-тия лайв на шоуто. Иначе концертите на живо ще бъдат шест, като всяка сряда зрителите ще имат възможност да гласуват за изпълненията на 10 талантливи деца на възраст между 4 и 14 години.

С кои песни ще излязат под прожекторите на голямата сцена талантите от ВС „Нова музика” ще реши творческият екип на шоуто. Музикалните ни надежди ще се съревновават за първото място с популярни поп парчета. Гласовете на „Нова музика” ще бъдат оценявани от 9- члено жури, като екипът на „Големите надежди” все още пази състава в тайна. Кой ще бъде най-голямата певческа надежда на България ще реши изцяло вотът на публиката. Голямата награда ще даде възможност на семейството на победителя да развие вече доказания му талант.

Преди старта на „Големите надежди” ВС „Нова музика” ще гостуват на пловдивска сцена. На 1 март талантите на Аделина Колева ще изнесат двучасов самостоятелен концерт в залата на радио „Пловдив”. Изявата на формацията в града под тепетата е по покана на фондация „Огънят на Орфей”.

„Нова музика” ще бъде част и от ежегодната Международна лятна академия, която се провежда в Пловдив под егидата на „Огънят на Орфей”. Тази година участниците за първи път ще имат възможност да се пробват в майсторски клас по поп и джаз пеене. Таланти от страната и чужбина ще изучават тънкостите на попа и джаза с помощта на Аделина Колева.

Гласовете на горнооряховската школа са поканени да участват и в юбилейното издание на  националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен в Свищов -  „Звездици за Лора”. Той се провежда в памет на младата и талантлива певица  Лора Николова, която загина нелепо преди 10 години във водите на р. Лим. Конкурсът се организира от бащата на Лора  - Илиян Николов и фондация „Ангели от Лим”. Музикалното събитие, посветено на Лора, ще се проведе на 4, 5 и 6 април в Първо българско народно  читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856”.