ГЕРБ води разговори с трима кандидати за правосъден министър
ГЕРБ води разговори с трима кандидати за правосъден министър / снимки: DarikNews.bg, Пресцентър- ГЕРБ

ГЕРБ води разговори с трима кандидати за правосъден министър, коментира във Велико Търново председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Двама от тях са действащи магистрати, обясни той. “Търсим кандидат, който може да получи подкрепата на почти всички парламентарно представени групи, защото знаете, че реформите в съдебната система трябва да се провеждат в един сериозен диалог както с министерството на правосъдието, така и от всички парламентарно представени групи”, посочи Цветанов, който информира, че наследник на поста на Христо Иванов най- вероятно ще бъде гласуван още тази седмица.

По негови думи ежедневно се водят разговори по темата, но към настоящия момент няма кандидат, който да може официално да бъде обявен. Ясно е обаче, че ГЕРБ няма да предложи свой член на партията за правосъден министър. “Залагаме на чисто професионалната експертиза, защото това е изключително чувствителна тема за българското общество и винаги сме казвали, че съдебната система трябва да остане независима”, заяви Цветан Цветанов.

Той бе категоричен, че е спокоен за мнозинството заради изразените позиции на Меглена Кунева и Божидар Лукарски като лидери на двете най-големи формации в Реформаторския блок,  “ДСБ остават в управлението, въпреки твърденията на Радан Кънев, че партията остава в опозиция. Той няма как да покрие със съдържание това изказване, защото заместник- министри, областни управители, зам.- областни управители, председатели на агенции са членове на ДСБ. В тази посока смятам, че е несериозно това твърдение. Излиза, че едната ти ръка е в управлението, а другата в опозиция”, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ. 
По отношение на протестите на съдийското съсловие Цветанов заяви, че голяма част от тези притеснения могат да бъдат решени в предстоящия Закон за съдебната власт, който ще бъде следващата стъпка от приемането на цялостната стратегия за съдебната реформа.

Цветан Цветанов бе на двудневно посещение в областта, като се срещна с членове и симпатизанти на партията, кметове, ръководители на институции и граждани. Освен това вчера той се наслади и на спектакъла “Българи от старо време” на търновския театър. Постановката бе подарък от ГЕРБ за всички търновци.  “Този жест е и в знак на нашата съпричастност към решаване проблемите на търновския театър, защото след предходното управление той има задължения в размер на около 500 хил. лв. Това е сред онези проблеми, които без силна местна власт и стабилно правителство няма как да се решат. С откупуването на това представление ние заявяваме нашата морална и финансова подкрепа, защото жителите на Велико Търново заслужават да имат театър, заслужават да се развива духовността и културата на старопрестолния град”, каза Цветан Цветанов пред многобройната публика.

ГЕРБ води разговори с трима кандидати за правосъден министър
netinfo

Народният представител, който бе избран от Великотърновския регион, проведе днес приемна с великотърновци, която премина при голям интерес от страна на гражданите. Хората сигнализираха депутата както за лични, така и за институционални проблеми.

Ученици от последния курс в Професионалната гимназия по електротехника във В. Търново посетиха на Цветан Цветанов. Младежите дойдоха, заедно със своята преподавателка Снежана Стоянова, за да изразят лично благодарността си към Цветанов, който през лятото подкрепи финансово участието на 51 възпитаници от 8 търновски училища в националния поход „По пътя на Ботевата чета“. Тази подкрепа бе потърсена по-рано в една от приемните на Цветанов във В. Търново.

ГЕРБ води разговори с трима кандидати за правосъден министър
netinfo


Благодарствена грамота и диск с филм от тазгодишния поход връчиха младежите на председателя на групата на ГЕРБ в парламента. Те представиха пред Цветанов отчет за изразходваните суми и дейностите, проведени благодарение на тях. Учениците споделиха, че в момента сформират градска младежка туристическа организация, а целта им е да увлекат в родолюбивите си занимания свои връстници от всички училища в старата столица. Младежите запознаха Цветан Цветанов с календарния си план за прояви през следващата година. Най-яркото събитие сред тях е юбилейният 70-ти поход по стъпките на Ботев – от Козлодуйския бряг до връх Околчица.

„Възхищавам се на вашия патриотизъм и това трябва да бъде подкрепяно. Виждам, че правите всичко с желание и сърце. Опознавате родината и създавате условия да се съхранява българското“, коментира Цветанов, който се ангажира, заедно с евродепутата Ева Паунова и великотърновския й информационен център, отново да подпомогне участието на учениците в националния поход. Цветан Цветанов бе категоричен, че догодина ще се присъедини към великотърновските младежи в похода.

ГЕРБ води разговори с трима кандидати за правосъден министър
netinfo

Още няколко великотърновци дойдоха при председателя на ПГ на ГЕРб, само за да благодарят за вече разрешени въпроси, десетки споделиха проблеми от различно естество, някои от които бяха задвижени веднага.