Георги Велинов си тръгва от Зоналния съвет на БФС, нов шеф от 1 август
Георги Велинов си тръгва от Зоналния съвет на БФС, нов шеф от 1 август / Дарик нюз, архив

Председателят на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов напуска и от 1 август централата във В. Търново ще има нов шеф, съобщи официално самият той. По неговите думи, след 18 години на поста му е време за заслужен отдих.

„Ние българите сме прословути със заобикалянето на законите. Но има един закон на природата, която е най- съвършеният творец, биологичният закон. Никой не може да го наруши. Аз съм на 68 години, пет години вече работя като пенсионер. Така че мисля са достатъчно. За мен вече всеки ден е начало на остатъка от живота ми”, заяви Георги Велинов. Според него, желанието на президента на БФС Борислав Михайлов е било да ръководи зоната до навършване на 70 години, но сам е преценил, че му е време да се оттегли.

Решението му е провокирано и от непрестанните упреци от клубове и фенове по негов адрес.

"Локомотив" (Мездра) мислят, че работя за "Локомотив" (Г. Оряховица) и "Етър", в Горна Оряховица смятат, че работя за "Етър" и Мездра, ръководството на "Етър" няма претенции, но видяхте ли какво пише на входа на Зоналния съвет (б.а. - нецензурен надпис)... В Г. Оряховица бяха вдигнали плакат срещу мен в началото на първенството "Велинов=на корупция", но после промениха отношението си - и феновете, и ръководството. Дори ми се обади членът на УС Огнян Стоянов и ми каза "извинявам се, че сме те упреквали, явно на нас силите не ни стигат". Но все отнякъде има недоволства - това до известна степен ме провокира. Аз бях взел решение много отдавна, но на 26 април на юбилея на "Етър" казах на Антон Попов, че първенството свършва и аз подавам молба за напускане", разказа Георги Велинов, който подчерта, че е доволен от работата си през годините. Той все още не е подал молба за напускане, но има уговорка с Борислав Михайлов да го направи на 30 юни с предизвестие и от 1 август вече няма да е на работа.

Георги Велинов отказа да коментира спряганите в града имена за негов наследник, с думите, че не му е работа и за това си има президент на БФС. "Ако ме бяха питали, бих посочил Страцимир Тинчев, защото той изнасяше на гърба си цялата работа и е изключително компетентен. Добре е да има приемственост. Знам, че президентът на БФС има решение кой ще бъде, но е редно да го обяви той", коментира още Велинов. Според него Зоналният съвет трябва да остане във В. Търново, въпреки че от години претенции за него имат в Плевен.

"Преди две години в Правец президентът на БФС каза на един от колегите, че го освобождава поради навършване на пенсионна възраст. Попитах какво става с мен и Боби Михайлов каза, че застава зад мен, но се пошегува, че в момента, в който си отида, мести Зоналния съвет в Плевен, защото му е по-близко. Но това беше шега. Атаките от Плевен не спират, но той ги е отрязал. Все още Боби Михайлов е резервиран и аз смятам, че ще бъде грешка преместването на  Зоналния съвет в Плевен, завърши Георги Велинов.