Фалстарт за отборите от региона в Северозападната “В” група
Фалстарт за отборите от региона в Северозападната “В” група / Sofia Pfoto Agency

 

Фалстарт направиха отборите от региона, състезаващи се в Северозападната "В" група.

Двата от трите тима претърпяха домакински загуби, а „Локомотив" (Горна Оряховица) едва стигна до 1:1 като домакини срещу непретенциозния „Балкан" (Белоградчик), и то с гол на вратаря си в последната минута.

През първия половин час игра "железничарите" изпуснаха три добри положения за гол чрез Игор Бакьов и Ради Стайков на два пъти. На принципа "като не вкарваш ти вкарват" в 29-ата минута след контра Николай Николов откри в полза на „Балкан".

Гостите можеха да отчаят набързо съперника си, но в следващата си контраатака удариха греда и не успяха да удвоят. В 42-ата минута „Локо" пропиля отлична възможност за изравняване, след като получи правото да изпълни дузпа. Стефан Бакърджиев обаче не успя да отбележи от 11 метра и полувремето завърши при 0:1.

Втората част бе двуостра, като отново „железничарите" атакуваха повече, но и футболистите на „Балкан" сътвориха няколко опасни контри. Владинов, Стайков и Петков направиха поредните пропуски пред белоградчишката врата.

Наложи се новият вратар на „Локо" Асен Борисов да покаже как се вкарват голове. В 90-ата минута Бакърджиев изпълни фаул отляво  включилият се в атаката вратар Асен Борисов изравни с глава.

 

Загуба с 0:2 на старта на шампионата претърпя  „Спарта" (Самоводене) от сриналия се от „А" до "В" група за едно лято „Локомотив" (Мездра). Гостите, които разчитат на половин дузина от футболистите играли в елита успяха да стигнат до успеха едва в последните минути, като до тогава резултатът бе 0:0.

След предпазливо начало последва разбъркване в полето на "железничарите", при което  за малко не падна гол. Те отговориха с две бързи контри, като при първата Мариян Симеонов с шпагат изби топката от краката на нападател, а при втората топката бе изстреляна над вратата пазена от Русев.

В 33- ата минута Цветанов удари дясната греда на домакините, а при добавката Николов стреля над вратата.

При ответната атака Караиванов се пребори за топката в пеналта на противника и подаде към непокрития Станчев, но защитник успя да избие в корнер.

Малко по- късно Стойчо Иванов изпълни чудесно фаул от 30 метра и принуди вратарят Асенов да избие в ъглов удар. В самия край на полувремето Светослав Караиванов стреля по диагонала на сантиметри от вратата.

Втората част започна с пробив през центъра на Краси Гавазов и пас към Ивайло Иванов, който от границата на наказателното поле би високо. Караиванов пак опита да отбележи за домакините, този път с глава, но не уцели вратата. В 75- ата минута след нов рейд на Гавазов топката попадна в Станчев, който обаче изпусна контрола върху нея.

Седем по- късно Симеонов фаулира излизащ сам срещу Русев нападател и получи червен картон.

След прекия свободен удар топката се отби от стената, последва центриране и непокрития Петър Златков с глава стреля край Русев за 0:1. В 86- ата минута Валентин Лалов остана очи в очи с Русев и доведе нещата до 0:2.

 

Шестица отнесоха футболистите на "Академик" в първия си мач за сезона. На свой терен свищовлии не успяха да се противопоставят успешно, на много силния отбор от Козлодуй, който ако продължи да играе по този начин със сигурност ще е важен фактор в първенството. Гостите, сред които личаха състезатели с по над 150 мача в професионалните лиги, започнаха мощно и разнообразно и до 7- ата минута водеха с 2:0. Открои се Пламен Трифонов, който бе автор на два гола и съавтор на почти всички останали. Още във 2- ата минута той се измъкна сам срещу Иван Иванов и стреля спокойно за 0:1. Бърза атака, с едно докосване, освободи Шенол Галиб от защитата на "студентите" след пет минути и 0:2. Далечен параболичен удар на Шенол Галиб в 31- ата минута хвана в крачка излезлия напред Иван Иванов и 0:3.

През втората част неприятната серия за домакините продължи. Пламен Трифонов отново излезе на позиция и бе безпощаден за 0:4 в 54- ата минута. Веселин Георгиев заби петото попадение в за "Ботев" в 76- ата минута, а след още четири Николай Ганчев фиксира крайният резултат с ефектно изпълнение от 16 метра.

На свищовлии явно им липсваше наказания от миналия сезон централен защитник Иван Ганев и им бе трудно да спират набезите нагостите. В средата на терена също не вървяха нещата, а в атака създадените възможности бяха пропилени с лекота.

 Всички резултати:

Гигант (Белене)- Спартак- 1919 (Плевен) - отл.                   
Ситомир (Никопол)- Локомотив (Дряново) - отл.                  
Академик (Свищов)- Ботев (Козлодуй) 0:6                      
Спарта (Самоводене)- Локомотив (Мездра) 0:2              
Янтра- 2000 (Габрово)- Ботев (Димово) 3:0                    
Локомотив (Г. Оряховица)- Балкан (Белоградчик) 1:1        
Бдин (Видин)- ФК Трявна 3:0                           
Левски- 2007- Торпедо (Борован) 1:0