Дузпи решиха полуфиналите на зимния турнир по футбол във В. Търново
Дузпи решиха полуфиналите на зимния турнир по футбол във В. Търново / Sofia Photo Agency, архив

Дузпи определиха финалистите в зимния турнир по футбол във В. Търново. Пред пълните трибуни на ДКС В. Левски снощи четирите отбори полуфиналисти дадоха всичко от себе си и поднесоха много емоции на зрителите.

В първия мач за вечерта "Лайтс" натисна "Скорпион" още от началните минути и Пламен Костадинов удари греда. В 5- ата минута друг бивш етърец Мариян Генов бе изведен в коридор, изпревари вратаря и с едно докосване го преодоля за 1:0. След това той и Петьо Андреев пропуснаха изгодни възможности да увеличат разликата.

Постепенно скорпионите отвърнаха на удара и в 14- ата минута Стефан Хаджикостов излезе сам срещу стража на "Лайтс", но не успя да изравни.

В 22- ата минута вратарят Димитър Тотев спъна освободилия се за пореден път технично Владимир Атанасов в наказателното поле и получи жълт картон. Съотборникът му Тихомир Христов сложи ръкавиците и спаси дузпата бита от Мариян Генов. Малко по- късно Генов стреля в аут от няколко метра, а играч на "Скорпион" удариха горна греда, след което топката падна на голлинията.

В 33- ата минута Тихомир Христов се превърна в герой за тима си, изравнявайки с отмерен удар. Секунди преди последния съдийски сигнал "Лайтс" записа в актива си нова греда и се стигна до удари от бялата точка за определяне на краен победител.

При тях Тихомир Христов и Метин Газоолу от "Скорпион" пропуснаха, а Павлик Карабоев, Стефан Хаджикостов и Михаил Панев вкараха. За "Лайтс" Владимир Атанасов, Стефан Ангелов, Мариян Генов и Петьо Андреев бяха точни и миналогодишните шампиони с общ резултат 5:4, и ще бранят титлата си на финала.

Вторият полуфинал също бе зрелищен. В него "Комита" и "Водстрой" се захапаха още в първите минути и в 10- ата точно ръководилите рефери Светослав Стефанов и Георги Гинчев изпратиха за по две минути на пейката свищовлията Иван Ганев и павликенчанина Иван Златков, за да се успокоят. До почивката комитите отправиха повече удари, но вратарят на "Водстрой" Генчо Стефанов спаси всичко. Колегата му Иван Иванов имаше доста по- малко работа, но пък веднъж страничният стълб му помогна. В последните секунди на полувремето Иванов попречи на съперник да изпълни странично хвърляне и получи жълт картон. Това наложи на Ивайло Ангелов да се подвизава две минути, като вратар и той се справи на ниво. През втората част Мартин Методиев, Пламен Ангелов и Георги Павлов създадоха работа на Генчо Стефанов, но той отрази шутовете. Павлов имаше малшанса да разтърси и напречната греда. Минута преди края Иван Златков остана очи в очи с Иван Иванов, който се намеси добре и спаси комитите от загуба. Преди това стражът извади и изстрел с глава на Любомир Борисов.

Краят на редовното време дойде при 0:0 и рулетката на дузпите се завъртя отново.

Този път съперниците трябваше да си бият по седем удара, за да се стигне до победа с 4:3 за "Комита". За свищовлии вкараха Георги Павлов, Пламен Ангелов, Иван Ганев и Бойко Николов.

За "Водстрой" Любомир Борисов, Иван Златков и Ивайло Иванов се разписаха от бялата точка, но това не бе достатъчно и павликенци ще се утешават на малкия финал.

Така в петък от 18 часа "Скорпион" и "Водстрой" ще спорят за 3- 4 място, а час по- късно "Лайтс" и "Комита" ще определят победителя в турнира.