Депутат и кандидат за кмет иска оставката на ректора на ВТУ
Депутат и кандидат за кмет иска оставката на ректора на ВТУ / netinfo
Депутат и кандидат за кмет иска оставката на ректора на ВТУ
45682
Депутат и кандидат за кмет иска оставката на ректора на ВТУ
  • Депутат и кандидат за кмет иска оставката на ректора на ВТУ

Народният представител и кандидат на РЗС за кмет на Велико Търново Емил Василев ще настоява за оставка на ректора на Великотърновския университет. Като аргумент бе посочена неговата принадлежност към Държавна сигурност. Василев посочи и че ще поиска отговор от Министерството на вътрешните работи защо фактът е бил укрит по време на предишните местни избори.

Чуйте становището на кандидата за кмет в прикачения файл.

Емил Василев посочи прогнозни резултати от проучване на агенция Еврокод, според които кандидатът на РЗС във В. Търново е на втора позиция, с два процента след кандидата на управляващата партия и преди кандидата на БСП. Това означава, че на балотажа ще се срещна с един от тези двама кандидати, прогнозира Василев.

Проучването посочва, че има тенденция за неочаквани размествания в традиционната политическа карта във В. Търново. Експресното социологическо проучване, проведено от агенция „Еврокод" сред 500 жители на общината, показва че се очаква сравнително висока избирателна активност, но значителна част от гласоподавателите още не са решили твърдо дали да гласуват, а друга част се колебаят за кого да дадат вота си. Изглежда активната кампания на депутата Емил Василев е повлияла на нетрадиционен за неговата партия РЗС електорат. Василев събира 17,6% и се подкрепя преимуществено от млади хора, на които се харесва радикалното му поведение в парламента. Към него се пренасочва и съществена част от патриотичния вот, се посочва в анализа на агенция Еврокод.

Емил Василев съобщи още, че утре, 12 октомври, от 18 часа РЗС организира антиправителствен протест пред Народното събрание в София. Общинската организация на РЗС е организирала безплатен транспорт за участниците от В. Търново. Автобусите ще тръгнат от 13 часа от паркинга пред главния вход на стадион Ивайло.