Д-р Методиев напусна групата на БСП, В. Ламбев го призова да си тръгне от Общинския съвет
Д-р Методиев напусна групата на БСП, В. Ламбев го призова да си тръгне от Общинския съвет / Дарик нюз, архив
Д-р Драгош Методиев напусна групата на БСП в Общинския съвет
71365
Д-р Драгош Методиев напусна групата на БСП в Общинския съвет
  • Д-р Драгош Методиев напусна групата на БСП в Общинския съвет

Д-р Драгош Методиев напусна групата на БСП в Общинския съвет на В. Търново. На днешната сесия на местния парламент той обяви официално решението си, като мотивите по думите му са морални.

„След като подкрепям от самото начало движение АБВ на президента Георги Първанов, а той Румен Петков и други колеги бяха изключени, няма как да остана в БСП и да водя политически живот. Не мога да бъда двулик”, каза д-р Драгош Методиев.

Той не уточни дали като независим или като съветник от АБВ остава в Общинския парламент, но заяви, че си запазва приятелските взаимоотношения с досегашните си съпартийци.

Чуйте д-р Методиев в звуковия файл.

 

Валентин Ламбев: Морално е д-р Методиев да напусне Общинския съвет

В отговор на заявлението на д-р Драгош Методиев пред Общинския съвет, председателят на БСП-Велико Търново Валентин Ламбев коментира следното: „Осъждам днешната постъпка на д-р Драгош Методиев. Не приемам такъв тип поведение . Считам го за неморално и в противовес на интересите на лявомислещите хора във Великотърновска община. Д-р Методиев е член на Великотърновския общински съвет, защото беше част от листата на БСП и част от съмишлениците на нашата партийна платформа.  Поведението му днес не съответства на високото доверие, което той получи от избирателите . Считам за морално щом се е отказал от идеите на БСП да напусне Великотърновския общински съвет. Апелирам към всички членове на БСП, които участват, подкрепят и работят за други политически формации, да заявят ясно своите позиции и да напуснат БСП.“