Ботев се озори срещу Етър 1924, врачани бият с две дузпи
Ботев се озори срещу Етър 1924, врачани бият с две дузпи / botevvratza.com

Отборът на Ботев Враца постигна много трудна победа срещу разпасаната команда на Етър Велико Търново. „Виолетовите" едва събраха група за мача във Враца, но в крайна сметка озориха домакините, които взеха трите точки с 2:1, а двата гола за домакините дойдоха от дузпи. Така възпитаниците на Тони Здравков записаха скъпоценни точки в борбата си за оцеляване в А група.

Мачът започна добре за домакините, които взеха инициативата още от самото начало. Резултатът на стадион „Христо Ботев" във Враца бе открит в 12-ата минута. След поредната атака на домакините, капитанът Илия Илиев стреля към вратата на Етър, но Кастелана спря топката с ръка, за което главният рефер на посочи бялата точка. Зад топката застана Атанасов, който не сгреши.

При следващата си по-опасна атака домакините удариха гредата. Цветелин Тонев напредна добре и пробва центриране, но топката описа странна парабола и срещна напречната греда.

В 35-ата минута тежка контузия получи Куанг и трябваше принудително да бъде заменен. Футболистът на домакините бе откаран в болница. Кунаг се контузи след грубо нарушение на Шайстей, който след фаула реализира гол, но попадението бе правилно отменено.

През втората част ролите се размениха и отборът на Етър показа по-настоятелна игра, която доведе до резултат в 60-ата минута. След контаатака за гостите, Шайстех се озова очи в очи с вратаря на Ботев и хладнокръвно реализира. Преди това Саидходжа имаше отлична възможност, но топката бе избита от голлинията. Последваха няколко фрапантни пропуска за гостите, при които футболистите на Ботев оцеляха.

За да бъде драмата пълна, седем минути преди края, домакините отново стигнаха до дузпа след нова игра с ръка в наказателното поле. Този път в грешник за гостите се превърна Жожеф. Този път с изпълнението на дузпата се нагърби капитанът Илиев, който не сгреши и подари на своя тим така скъпоценните три точки.

Ботев остава в зоната на изпадащите, на 13-то място, но с равен брой точки с Локомотив София - 24 и една по-малко от 11-тия Черно море. Етър е предпоследен с актив от 16 пункта.