20 търновци охраняват рали България
20 търновци охраняват рали България / Дарик нюз

20 търновски маршали ще се грижат за сигурността на зрителите по време на провеждането на рали „България", съобщи президентът на „Етър Рейсинг Тим" Димитър Стефанов. Общо 320 полицаи и маршали, и 380 стюарди ще има около трасето. Почти 150 000 лева ще струва на организаторите охраната на ралито. От старата столица заминават най- добре подготвените, които през последните три години не са допуснали инциденти по време на писта „В. Търново".

41- ото издание на надпреварата в курорта Боровец, която ще бъде и кръг от Световния рали шампионат ще стартира тази вечер от 18, 30 часа на стадиона в Самоков. Същинската битка обаче започва в петък от 10, 05 ч. с етапа „Батак- 1". Общо 49 екипажа са подали заявки за участие в състезанието, като сред тях е шесткратният първенец на планетата и лидер в настоящият шампионат Себастиян Льоб със „Ситроен"

За „Етър Рейсинг тим" ще карат два екипажа. Емил Денев, с навигатор Ботомил Ненов с „Рено Клио" е в клас „N- 3", а Иван Ганчев и Мартин Коев с „Фиат Пунто 1600" в „А- 6".