20 000 лева е похарчила общината за ученически спорт
20 000 лева е похарчила общината за ученически спорт / снимки: Петко Павлов

1 160 ученици на възраст от 5 до 12 клас са участвали в Общинските ученически игри. За първи път в осемте вида спорт са се включили подрастващи от всички общински и държавни учелища, както и от частния колеж „Аркус" съобщи директорът на дирекция „Образование" в община В. Търново Румяна Йорданова. Тя откри тържеството в Двореца на културата и спорта „В. Левски", на което представители на отборите заели първите три места в различните спортове и възрасти получиха красиви купи.

Г-жа Йорданова информира, че за съдийски такси, застраховки, пътувания и дневни на децата, участвали на областните, зоналните и финалните етапи на игрите общината е отделила 20 000 лева, за което благодари на кмета д-р Румен Рашев. Наградите връчиха председателят на Комисията за младежта и спорта в Местния парламент Камен Алексиев, спортният експерт към Регионалния инспекторат на образованието- Красимир Узунов, шефът на Спортни имоти- Пламен Колев.

20 000 лева е похарчила общината за ученически спорт
netinfo

Отлично с ролята на водещ се справи преподавателят по физическо възпитание в СОУ „Ем. Станев" и треньор на хандбалистите от „Боляри"- Румен Трифонов, на когото асистираха момичета облечени в национални екипи. Много аплодисменти получиха директорите на училищата, разрешили закъсненията и отсъствията заради спортните битки, учителите водили отборите в състезанията и представителите на медиите, отразявали коректно състезанията. Мажоретките и танцьорките допълнително вдигнаха градуса на настроението в спортният дворец.