НАП- В.Търново събра повече просрочени задължения за второто тримесечие на 2016 г.
НАП- В.Търново събра повече просрочени задължения за второто тримесечие на 2016 г. / netinfo
До 31 март, крайният срок за подаване на декларации от физически лица,  1314 великотърновци са заявили, че искат да ползват 5% отстъпка от данъка върху доходите при подаване на данъчните си декларации по електронен път, съобщават от НАП В.Търново. Общият размер на декларирания от тях данък за довнасяне е 809606 лв. До края на м.март 2258 физически лица, които подадоха декларациите си по електронен път, имаха възможност да отбележат, че ще ползват и отстъпка от 5% от данъка за довнасяне /ако има такъв/. Допълнително условие за ползването й е гражданите да нямат публични задължения към момента на подаване на декларацията и да внесат целия размер на данъка за довнасяне най-късно до 2 май 2017 г. Ако бъдат спазени двете условия, заявилите желание за отстъпка, ще получат такава в размер на 29381 лв. Размерът на данъчните облекчения за физически лица от подадени по електронен път декларации с КЕП или ПИК надхвърля 754 000 лв.

До края на м.март в приходната агенция във В.Търново са подадени общо 12507 данъчни декларации по чл.92 от ЗКПО отнасящ се до юридическите лица, като от тях 8368 са изпратени по електронен път.

Плащането на задължението към хазната може да се извърши във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти за плащане са с пощенски запис или чрез интернет. За улеснение на клиентите на НАП, има разкрити и банкови гишета. Плащането на данъка може да стане и в последния ден-2 май, достатъчно е сумите да постъпят по сметката на НАП на следващия работен ден.