Започва укрепването на Фатрико и на Елпромското дере
Започва укрепването на Фатрико и на Елпромското дере / live.varna.bg

„Договорите с изпълнителите на ремонтите на Фатрико дере и за Елпромското дере на обща стойност над 2 млн. лв. без ДДС, вече са подписани. Средствата са част от 12-те млн. лв. по фонд „Солидарност“, като останалата сума е за охранителните канали в "Аспарухово". Там процедурите са блокирани заради жалби - от 13-ти април има избран изпълнител, за съжаление един от участниците обжалва пред Комисията за защита на потребителите. От КЗК отхвърлиха жалбата, но същият участник обжалва и пред ВАС. В момента чакаме решение на съда. Готовността ни е до ноември изграждането и на двата охранителни канала да приключи“, съобщи кметът Иван Портних.

„Работихме 2 години, за да създадем проектна готовност и да осигурим финансиране, защото това е един от районите на града с огромен потенциал, който ще развием - предстои в "Аспарухово" да бъдат направени инвестиции за над 70 млн. лв.“, допълни той.

Днес кметът Иван Портних и регионалният министър Лиляна Павлова направиха оглед на виадукт "Звездица" и на ВиК ремонтите в район "Аспарухово", средства за който са осигурени от МРРБ. След това те се върнаха до Морска гара с корабчето "Белла".