/ Thinkstock/Getty Images
Заради нарушения заведението бил затворено за няколко дни, през които извършвало търговия с храни
Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) във Варна заличи регистрацията на обект за обществено хранене след проверка в изпълнение на програмата за сътрудничество и институционално взаимодействие по Черноморието и създадения областен координационен център.
 
Затвориха варненски заведения заради лоша хигиена
 
В средата на юли компетентните институции ОДБХ Варна, Териториална дирекция на Националната агенция за приходите, Комисията за защита на потребителите, Инспекция по труда, Регионална здравна инспекция – Варна и Община Варна извършили проверка в ресторант (заведение за обществено хранене) в курорта „Св. Св. Константин и Елена“. Инспекторите от всички институции установили редица нарушения на нормативните изисквания.
 
Хранителните инспектори връчили заповед за спиране експлоатацията на обекта, считано от 14 юли. Представителят на собственика е отказал обектът да бъде запечатан чрез поставяне на удостоверителни знаци на Агенцията по храните. На 17 юли, въз основа на постъпило заявление за възстановяване дейността на обекта, е била извършена проверка, при която е установено, че нарушенията, послужили като основание за спиране експлоатацията, са отстранени и ОДБХ Варна възстановили експлоатацията на обекта.
 
В периода, последващ възстановяването на дейността, в областната дирекция са били представени копия на документи от служители на други институции, участвали в проверката на 14 юли, от които е видно, че през периода на действие на заповедта ресторантът е извършвал търговия с храни.
 
На основание събраните доказателства за извършване на търговия с храни в спрян от експлоатация обект ОДБХ Варна заличава регистрацията на заведението. За случая е уведомена Районна прокуратура Варна.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК