/ live.varna.bg

Остават четири дни до края на играта, в която 5 души ще спечелят двойни билети за мач на националите по волейбол на Световното първенство във Варна. За да се включат в надпреварата, всички желаещи трябва да си направят снимки с умалените волейболни мрежи, които се намират на входа на Морската градина и до централния подлез.


Изображенията трябва да бъдат публикувани в социалните мрежи Facebook и/или Instagram, задължително с хаштаг #VarnaVolley2018. На снимките могат да бъдат максимум двама души.

Крайният срок за качване на снимките е до полунощ на 4 септември. Победителите ще бъдат обявени на следващия ден на Фейсбук страницата „Световно първенство по волейбол - Варна 2018“. Пълните правила на играта - тук.

Купата на Световното първенство по волейбол във Варна за празника

Световното първенство по волейбол за мъже ще се проведе от 9 до 30 септември в България и Италия, като Варна е българският град, който ще приеме най-много мачове.

Националният отбор на България ще изиграе мачовете си от група D на първата фаза между 9 и 18 септември в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна. „Лъвовете“ се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември).

Мачът на откриването във Варна изправя България срещу Финландия от 20,30 часа, на 9 септември. В същия ден във Флоренция другият домакин на турнира - Италия, ще се изправи срещу Япония

На световното ще участват 24 отбора, разпределени в четири групи по шест тима. Във Варна между 21 и 23 септември ще премерят сили и някои от продължилите към втората фаза световни волейболни сили. В зала "Конгресна" ще се изиграят общо 21 двубоя - 15 от първата фаза и 6 от втората.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК