Във Варна падат дървета и хвърчат покриви
Във Варна падат дървета и хвърчат покриви / netinfo
17 са сигналите за инциденти от силния вятър до този момент, съобщи за Дарик директорът на Гражданска защита – област Варна Камен Попов.

На ул.”Студентска” №18 е паднала ограда от строеж. Дърво е паднало на ул.”Ангел Кънчев”, а в морската градина изтръгнатите от вятъра дървета вече са две, едното – в района на спирка „Почивка”, а другото – в детския кът. Пострадали граждани няма.

След като сутринта се откърти метален обков от фасадата на „Пикадили” – Чаталджа, вятърът отвя и ламарината на покрива на бл.132 на ул. „Петлешев”. Същото е сполетяло и блока на ул. „Генерал Колев” №83.

Дърво е паднало върху такси в района на бившето предприятие „Родопа”. Щети има само по колата. В село Ген. Кантарджиево, на международния път, също е паднало дърво, то вече е отстранено и не пречи на движението. Беше затруднено движението и на стария път за София, до разсадника, там също се е срутило дърво върху платното.

Дежурните от Гражданска защита работят в момента по други два сигнала – паднали дървета на ул. „Студентска”№18 и на ул. „Кракра”.

При нито един от инцидентите няма пострадали граждани. Шефът на Областна дирекция Гражданска защита Камен Попов предупреди чрез Дарик варненци да бъдат особено внимателни днес.

Вятърът в морската столица в момента е със скорост 20m/s, духа от северозапад. Температурата е 14 градуса.