ВМРО проверява сигнал за ислямско училище във Варна
ВМРО проверява сигнал за ислямско училище във Варна / личен архив, Фейсбук
ВМРО проверява сигнал за ислямско училище във Варна
86194
ВМРО проверява сигнал за ислямско училище във Варна
  • ВМРО проверява сигнал за ислямско училище във Варна

Варненската структура на ВМРО проверява сигнал за мюсюлманско училище във Варна, съобщи пред Дарик областният координатор Живко Костадинов. Използват се частни складове до фабрика „Христо Ботев“, където емисари от цигански произход провеждат религиозни уроци, посочи той.

От партията внесоха законопроект за забрана за носене на бурки у нас.

„Ислямизацията, която изкуствено се въвежда у нас, не е характерна и носенето на бурки никога не е съществувало. Много голяма част от тези хора, които сега ги слагат, в началото на 90-те години бяха протестанти, тъй като им се плащаше. Тогава покрай американските фондации имаше такава мода в циганските гета. Сега се случва същото. Мохамеданите в Рибново например се обличат с красиви национални носии. Това са български мюсюлмани, които няма как да бъдат радикализирани“, коментира Костадинов.

Създаването на Национална гвардия е удачно решение, когато службите за сигурност изпаднат в недостиг на кадри при бедствия, или голям приток на бежанци например. Тя може да действа под шапката на някое ресорно министерство и това е по-правилният вариант от така наречените граждански патрули, смята местният лидер на ВМРО.

„Опасявам се, че това може да стане нещо като модно течение. Всеки втори, за да бъде известен във Фейсбук, реши да прави някакъв вид граждански арест. Но това може да бъде и опасно. Тези млади момчета може да допуснат фрапиращата грешка и да се изправят срещу хора, които са добре въоръжени“, добави Костадинов.

Какво още каза той пред Дарик, чуйте в звуковия файл