Варненски звезди с концерт за рождения ден на район Приморски
Варненски звезди с концерт за рождения ден на район Приморски / netinfo

Със станалия вече традиционен концерт тази вечер ще бъде отбелязан празникът на район „Приморски". Тази година той ще се състои в Летния театър. Датата и мястото не са избрани случайно - на 10 юни 1921 г. при откриването на Летния театър със специално Постановление № 21 на варненската управа, утвърдено с Царски указ, Варна е провъзгласена за „специален и свободен курортен град".

„Вярваме, че и тази година на 10 юни от 18.00 ч. Летният театър ще се превърне в празнична зона на духа, събрала жители и гости на район „Приморски", техните колеги и приятели", отбелязват от кметството.

Концертът ще е с вход свободен и мото „Нека бъдем заедно!". На сцената ще се качат представителният духов оркестър на ВМС, детският танцов ансамбъл „Зорница", фолклорният танцов театър „Родина" и танцово студио „Карма" при Народно читалище „Отец Паисий", народният оркестър „Диньо Маринов" и „Фуете данс студио" при Народно читалище „Васил Левски", вокална формация „Бънджи сингърс", Иван Кубаков и Виталий Езекиев, Клуб по спортни танци при Народно читалище „Христо Ботев". Важен акцент ще бъде специалното участие на квартет „Интро". Водещ ще е Теди Генев.

Район „Приморски" заедно с прилежащите му 12 селищни образувания, разположени на 5110 хектара и население от 105 340 души, по данни от преброяването от 2011 г., е най-големият във Варна. Районът носи характеристиката на образователен и здравен център с разположените на територията му 5 висши учебни заведения, 20 училища, 22 детски заведения, 4 читалища, 7 болници и поликлиники. Обликът му се допълва от популярните курорти „Златни пясъци", „Свети свети Константин и Елена", „Чайка".

На картата на „Приморски" могат да бъдат открити емблематични обекти като Двореца на културата и спорта, Делфинариума, Аладжа манастир, Резиденция „Евксиноград", Природен парк „Златни пясъци" и Ботаническата градина, припомнят от районната администрация.