Варна и Новосибирск сключиха договор за сътрудничество
Варна и Новосибирск сключиха договор за сътрудничество / netinfo
Варна и Новосибирск сключиха договор за сътрудничество по време на тържествата, посветени на 115-годишнината от основаването на Новосибирск. Документът беше подписан от арх. Венелин Жечев – заместник-кмет на община Варна, който оглавяваше варненската делегация, посетила руския град.

В Новосибирск делегацията проведе разговори с кмета на града Владимир Городецкий и неговите заместници. Бяха обсъдени въпроси на местното самоуправление и проблемите на енергетиката, транспорта, жилищното и комуналното стопанство. Варненската делегация посети големи строителни обекти и промишлени предприятия, произвеждащи продукция за България, в това число и ядрено гориво за АЕЦ – Козлодуй.

Заместник-кметът Венелин Жечев се срещна с Пламен Стоянов – генерален консул на България в Новосибирск. Двамата дискутираха въпроси, касаещи туризма, издаването на визи на руските туристи и бъдещото културно сътрудничество между Варна и Новосибирск. Обсъдена беше и възможността за организиране на бизнесфорум между двата града, който да постави основите на двустранно, взаимноизгодно сътрудничество в сферите на туризма, строителството и хранителновкусовата промишленост.