Установиха самоличността на затрупаните работници
Установиха самоличността на затрупаните работници / снимка: БГНЕС

Тодор Димитров, Манол Манолов, Борислав Асенов - това са загиналият и издирваните мъже под срутилия се хотел в комплекс "Слънчев ден". Необходимо е да се доуточни името на последния затрупан работник, допълва БГНЕС.

Издирването им все още продължава, засега - без резултат. Цяла нощ спасителните екипи разчистваха останки от 11-етажнния хотел "Вероника" в комплекс "Слънчев ден", който вчера се срути и затрупа четирима работници.

По предварителна информация загиналият е на около 40-годишна възраст от Девня. Той е работил на строежа отскоро.

Разчистването на сградата ще отнеме няколко седмици, тъй като са се срутили и 10-те плочи на 11-етажната сграда.

Срутилият се в комплекс "Слънчев ден" хотел е собственост на Пловдивския панаир, съобщават информационните агенции. По непотвърдена информация, преди два месеца х. "Вероника" е бил прехвърлен заедно с още един хотел в капитала на дружеството. Данни от подобна сделка обаче не са отразени в търговския регистър, установи репортерска проверка. Собственик на "Слънчев ден"АД е "Съни тур" ЕООД, в което едноличен собственик на капитала е пловдивският бизнесмен и лидер на БСП в града Георги Гергов. Синовете му Тодор и Цветомир са в Съвета на директорите на "Слънчев ден" в комплекса "Св.Св. Константин и Елена". Гергов не бе открит за коментар и не отговаря на мобилния си телефон през последните часове.