Тръгва ремонтът на Военноморския клуб
Тръгва ремонтът на Военноморския клуб / снимка: Дарик Варна, архив

Ремонтът на Военноморския клуб тръгва. В момента върви процедура за разрешително за строеж от Община Варна, обяви във Фейсбук кметът на Варна Иван Портних.

Преди време премахнахме и огромните рекламни конструкции от покрива й. Сградата на Военноморския клуб е една от емблемите на града и е хубаво, че в хода на всички ремонти и този символ в сърцето на Варна ще бъде обновен, отбелязва кметът.

Военноморският клуб - преди и след премахване на рекламите

Военноморският клуб, наричан от мнозина със старото си название ДНФ (Дом Народен флот), е една от най-красивите сгради в морската столица. Открит е официално на 31 декември 1899 г. с провеждане на първия офицерски новогодишен бал. Дълги години сградата е била център на културния и светския живот на Варна, най-вече заради провежданите там балове.

След реконструкция и разширение в началото на 80-те години на миналия век Военноморският клуб се сдобива с нова част, свързана стилово със старата. Днес Клубът разполага с киносалон с 320 места, концертна зала със 120 места, заседателна зала, конферентна зала, лекционни зали, библиотека и хотел.