Тежка катастрофа на пътя за Балчик, варненец загина на място
Тежка катастрофа на пътя за Балчик, варненец загина на място / DarikNews.bg, архив

Тежка катастрофа е станала тази сутрин на пътя за Балчик, в района на село Генерал Кантарджиево, съобщиха за Дарик от полицията. Блъснали са се ТИР и лека кола "Ауди". Шофьорът на лекия автомобил - 30-годишен варненец, е загинал на място. 47-годишният водач на товарния автомобил е откаран в болница с контузии. На мястото тече оглед, причините за възникването на произшествието се изясняват.

Заради тежката катастрофа се въвежда временна организация на движението. Затворен е пътят Варна - Балчик за леки коли. Обходният маршрут е през "Златни пясъци" - Кранево.

Временно ще бъде затворен за товарни автомобили и пътят от село Оброчище, обл. Добрич в посока Генерал Кантарджиево, обл. Варна. Тежкотоварните автомобили ще бъдат отклонявани през град Добрич в посока град Варна.

Към 15:00 ч. движението на МПС по пътя Варна - Балчик вече е възстановено в двете посоки. ОД МВР - Варна призовава водачите да шофират с повишено внимание, със скорост, съобразена с пътните условия, както и да бъдат толерантни към останалите участници в движението.