Събират с дарения средства за кинофеста Любовта е лудост
Събират с дарения средства за кинофеста Любовта е лудост / loveisfolly.ida.bg

Средствата за международния филмов фестивал „Любовта е лудост" от създаването му досега се набират изцяло от спонсори. Но при днешната критична за бизнеса ситуация на финансова криза провеждането му повече от всякога е поставено под въпрос, заявиха организаторите на кинофеста.

„За това се обръщаме към всички варненци, които обичат седмото изкуство и държат на своя град. Нека заедно да запазим за Варна това изключително бижу в короната на морската ни столица! Ако всеки от вас остави по един лев в специалните урни със знака на „Любовта е лудост", поставени във фоайетата на Фестивалния и конгресен център, любимият фестивал на варненци ще се случи", се посочва в интернет страницата на кинофеста.

Ако желаете да подкрепите провеждането на „Любовта е лудост", можете да направите дарението си и на банкова сметка:
IBAN BG 88 TTBB 94001515080408
BIC TTBB BG 22
СЖ "Експресбанк " - Варна
Фестивален комплекс

„Любовта е лудост" е едно от най-значимите артсъбития в България. Години наред това беше единственият международен кинофестивал, провеждащ се в страната ни, после - единственият с конкурс за игрални филми.

Тази година международният филмов фестивал ще се случи от 27 август до 2 септември. Вече 18 години любовта идва в петък, в края на лятото във Варна. И през тази година в последния петък на август, пред погледите на стотици варненци и десетки камери на водещите медии в страната, по червената пътека пред Фестивалния и конгресен център за официалното откриване на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост" ще преминат Татяна Лолова, Георги Калоянчев, Георги Черкелов, Никола Анастасов, Гинка Станчева, Васил Михайлов, Мартина Вачкова, Йоана Буковска, Александра Сърчаджиева, Иван Ласкин, Андрей Слабаков, Ернестина Шинова, Джоко Росич, Иван Андонов, Рангел Вълчанов и още много любими български звезди от екрана и чуждестранни гости.

Подробности за предстоящото 18-то издание на фестивала и кампанията по набиране на дарения ще бъдат изнесени днес.