Стояща акция подкрепя Варна 2019
Стояща акция подкрепя Варна 2019 / omidsafi.religionnews.com

Стояща акция в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата организират от екипа на Варна 2019. Тя ще започне в 19.30 ч. на входа на Морската градина, пред мобилната точка за културни контакти.

„Стоящият курс” трябва да подготви варненци и гостите на града за предизвикателството, което холандското дизайн студио „Hubbub” и екипът на Варна 2019 отправят със световната премиера на най-новото мобилно приложение за стоящ активизъм„Standing”.

„Standing” (в превод – „Стоя”) позволява на всеки един да застане неподвижно на произволно публично място и по този начин да се заяви подкрепата в името на избрана от него кауза. Приложението отчита къде и колко време е стоял даденият човек и го публикува на живо в глобалния сайт на инициативата getstanding.com.

Точно в 20:00 ч., към „стоящия курс” ще се присъединят хора от цял свят, които ще направят същото – ще стоят в името на тяхната кауза. Времето, което всички ще акумулират, ще се вижда на „тактически” дисплей в Амстердам.

Стоящият акт е рефлексия на събитията в Турция от лятото на 2013, но в осъвременен формат с положително послание „за” каузата на Варна – Европейска столица на културата 2019.