Стартира FUNCITY
Стартира FUNCITY / снимка: www.funcity.bg

Младежкият фестивал FUNCITY започва във Варна. Официалното му откриване е тази вечер в 19:00 часа на сцена „Амфитеатър“ със специалното участие на изпълнители от Лондон. Организатор на събитието е Община Варна.

Фестивалът има амбицията да се превърне в ежегодно водещо младежко събитие в културния и социален живот на града. В рамките на 10 дни стотици млади хора ще се изявят в различни области на музиката, уличните спортове, визуалните и танцовите изкуства, театъра, игрите и др.

Всяка вечер на сцена „Амфитеатър“ ще има различни тематични концерти в различни жанрове – електронна музика, хип-хоп, пънк, а вечерта срещу 1 юли е запазена за хард рока.

Фестивалната програма е изключително богата и предлага още стрелба с лък, футбол, скейт демонстрации, кънки и много други изненади. И тази година една специална вечер ще бъде отделена на лонгборд демонстрациите. За целта ще бъде затворен булевард „Ген. Колев“ в часовете между 22:00 и 24:00 часа на 3 юли, за да могат гостите и жителите на града да се насладят на уменията на лонгбордистите.

Морска гара отново ще бъде сцена за изява на всички любители на BALCAN GRAFFITI FEST, а на останалите сцени ежедневно ще бъдем свидетели на различни представления и импровизации: от танцови работилници до DJ миксиране и бийтбокс битки.

В програмата на фестивала на 7 юли от 16:00 пред сцена „Раковина“ е включено и ежегодното младежко изложение, участие в което ще вземат 150 младежи от цяла България.

Паралелно с второто издание на младежкия фестивал FUNCITY във Варна ще се проведе  и национална среща „Младежко предприемачество“ със специалното участие на Харалан Александров. Форумът ще се състои в периода 4-8 юли в зала „Пленарна“ на Община Варна. В рамките на срещата ще има дискусии, презентации, лекции, изложения, игри и работилници.