Спартак загуби нещастно срещу Арарат
Спартак загуби нещастно срещу Арарат / снимка: Gong.bg, Добри Атанасов

Спартак 1918 отстъпи на арменския Арарат Ереван с минималното 0:1 на старта на турнира Албена Къп. Единственото попадение в мача бе дело на Балабелян в 83-ата минута. Двата отбора буквално си подариха по едно полувреме, след като първите 45 минути минаха изцяло под диктовката на варненския Спартак.

„Соколите“ се отчетоха с пропуски на Патев, на  Ботев, който пропусна три пъти, като в 38-ата минута той нацели и гредата, след като бе изведен по десния флаг. Десетина минути по-рано варненци удариха отново греда, когато Джихад Кемил бе изведен сам срещу вратаря, но уцели десния страничен стълб. Противно на логиката в края на полувремето Арарат можеше да вкара с едва втория си удар към вратата, но останал сам срещу Петър Денчев, Ракич стреля встрани. В 38-ата минута неприятна контузия в дясното коляно получи нападателят Янаки Смирнов, който принудително бе заменен, а по-късно ще стане ясно колко сериозно е неговото състояние.

През втората част и двамата треньори направиха редица смени, като тогава по-активни бяха футболистите на Арарат, които стигнаха до три положения пред вратата на Генко Славов, като последното бе материализирано в 83-ата минута от Балабелян.

Тогава след рикошет, при пас към Балабелян, топката се оказа спорна и вратарят Генко Славов направи всичко възможно да стигне първи до нея, но при опита си да я избие, тя се закачи в крака на нападателя, който оказал се вече на празна врата, реализира.

В другата среща от днешната програма на Албена Къп, Калиакра и Раковски, не излъчиха победител и завършиха 2:2. За каварненци се разписаха Кожухаров и Василев, а за Раковски Гендов и Гюзелев.

Спартак 1918: Денчев, Георгиев, Патев, Дянков, Тодоров, Желязков, Минчев, Кемил, Ботев, Борисов, Смирнов (Славов, Маринчев, Глушков, Неделчев, Арнаудов, Събков, Салим, Дяков и Димитров)