„Спартак”-„Локо” Вн на четвъртфинал за купата по хандбал
„Спартак”-„Локо” Вн на четвъртфинал за купата по хандбал / netinfo

Хандбалистите на „Спартак” стартираха  с победа 2016-а година. Варненци надиграха като гост втородивизионния „Академик” (Пловдив) с 41:22 (20:10) в 1/8-финален мач от турнира за купата на България в Хасково и се класираха за ¼-финала. Там те ще срещнат градския съперник „Локомотив”, като двубоят ще е на 20 или 21 февруари, съобщава официалният сайт на „Спартак”.Припомняме, че градският съперник "Лкомотив" вчера надделя за купата над Пирин ГД с 29-14 .

„Имайки предвид, че това е първа официална среща, без да сме играли и контроли, съм доволен от желанието и мотивацията на всички. Мачът вървеше равностойно само до десетата минута. После нямахме проблеми”, заяви треньорът на „Спартак” Пенко Златев. Той похвали силния дебют на разпределителя Николай Нейчев, който бе и най-резултатен с 13 гола.

„Нейчев се справи и вярвам, че с неговото привличане сме направи добър избор. Силно се включи също юношата ни Георги Динев, а през второто полувреме пази вторият ни вратар Валентин Вълканов, за да видя в какво състояние се намира”, допълни Златев.