Спартак без Стоян Георгиев и Желязков срещу Несебър
Спартак без Стоян Георгиев и Желязков срещу Несебър / Gong.bg

Наставникът на Спартак 1918 Никола Спасов няма да може да разчита на защитника Стоян Георгиев и опорния халф Станислав Желязков за важното домакинство срещу Несебър в предстоящия в събота двубой  между двата тима. Стоян Георгиев е играл в мача срещу Нефтохимик ненапълно възстановен и включваното му било рисковано. Спасов няма да може да разчита на бранителя до края на сезона.  Болките в петата на Желязков все още не са отшумели, така че той пропуска пореден мач. На облекчен режим продължава да тренира Марин Петров. Болките на Велимир Иванович в глезена са отшумели и след като треньорът му бе дал ден почивка, той вече тренира наравно с останалите и ще бъде на разположение за двубоя в събота. След изтърпени наказания в игра се завръщат Димо димов и Пламен Иванов.

„За мен първенството още не е свършило. Още сме застрашени от изпадане. Концентрацията е максимална. Очаквам тежък мач в събота, въпреки, че Несебър на практика са почти изпадащ отбор. Те ще играят сериозно”, коментира Никола Спасов на редовната пресконференция днес.

На въпроса дали би водил отбора и през следващия сезон, той отвърна „Първата задача е да останем в Б група”. Самият той има желание да продължи да работи в Спартак,  но след края на сезона трябва да бъдат проведени  необходимите разговори, както за целите, така и за селекцията.

Запитан дали според него има феърплей в Източната Б група Спасов отвърна така: „Поне досега се игра феърплей. Ние си изиграхме мачовете честно и на мускули. Досега не е имало нещо, в което да се съмняваме. Няма нищо лошо отборите да играят за пари, но важното е те самите да не се продават”.