Шийлдс иска да бъде освободен предсрочно
Шийлдс иска да бъде освободен предсрочно / netinfo
Майкъл Шийлдс, който бе осъден на 10 години затвор от съда във Варна, ще подаде молба за предсрочно освобождаване пред Върховния съд в Лондон, съобщава Би Би Си, цитирана от Агенция “Фокус”. Фенът на Ливърпул бе осъден през 2005 г. по обвинение за опит за убийство на 25-годишния барман Мартин Георгиев в курорта „Златни пясъци” след финалния мач в Шампионската лига в Инстанбул с Милан, спечелен от Ливърпул след дузпи.

Шийлдс пледира за невинност, а българските власти предоставят решението за освобождаването му да бъде взето в Англия, където той бе екстрадиран през 2006 г.

22-годишният вече Шийлдс иска съдебно преразглеждане на присъдата. Министърът на правосъдието Джак Стро отказа той да бъде помилван или предсрочно освободен, защото случаят бил под юрисдикцията на българските власти.

Наскоро майката на англичанина - Мери се срещна със Сара Браун, съпруга на Гордън Браун, в резиденцията на „Даунинг Стрийт” 10. Играчите и феновете на Ливърпул пък носеха фланелки „Освободете Майкъл Шийлдс” по време на предавания по телевизията двубой с Уест Хем на „Анфийлд” в понеделник, за което Ливърпул трябва да даде писмено обяснение пред Футболната асоциация на Англия.