Само за ден крадци задигнаха акумулатори и CD плеъри от 9 коли
Само за ден крадци задигнаха акумулатори и CD плеъри от 9 коли / Shutterstock.com

Девет кражби от автомобили в Цветния квартал са извършили за един ден двама мъже от Лясковец и с. Козаревец, информират от полицията. Кражбите са станали на 15 януари, като колите са били паркирани в района на улиците „Магнолия”, „Калина”, „Дрян”, „Топола”, „Секвоя” и „Пирин”.

Във всички случаи е установена липса на акумулаторните батерии на автомобилите, а при два от тях са откраднати и CD плеъри. Започнати са незабавни оперативно – издирвателни дейности, в резултат на които са задържани: Н.И. на 20 г. от Лясковец, неосъждан, и Е.Н. също на 20 г. от с. Козаревец. Двамата са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Варненската полиция разкри и извършителите на 3 взломни кражби, извършени от складови помещения и заваръчен цех, намиращи се в м-т „Лъджата”. Кражбите са регистрирани в периода от 22 декември  до 12 януари, като са били откраднати различни видове инструменти и електрически материали. След извършване на оперативно – издирвателни дейности са установени извършителите – трима мъже от Белослав, осъждани: В.Б. на 29 г., И.И. на 32 г. и Р.Т. на 23 г. На И.И. и Р.Т. е наложена мярка за неотклонение „подписка”, а В.Б. е задържан за срок от 72 часа. По случая има образувано досъдебно производство