“Ричард III” тази вечер се вихри на софийска сцена
“Ричард III” тази вечер се вихри на софийска сцена / netinfo

Варненската постановка „Ричард ІІІ” от Шекспир тази вечер гостува на столична сцена. Ценителите на класиката ще могат да видят Стоян Радев и компания в 19 часа в Театър София.

Трупата гастролира в рамките на Софийския театрален салон, който представя номинираните постановки за наградите „Икар”. Мотото на салона е "Вижте най-добрите".

Мегапродукцията на проф. Пламен Марков е отличена с четири номинации за престижните награди. Претендентите за статуетките са Стоян Радев за главна мъжка роля, Мила Каланова за сценография и костюми, Калин Николов за авторска музика и театър-майсторите.

С повече номинации е единствено постановката "Завръщане във Витенберг" в Театралната работилница "Сфумато" - с шест номинации: за режисура на Иван Добчев, за главна мъжка роля на Малин Кръстев, за поддържаща мъжка роля на Йордан Биков, за сценография на Даниела Олег Ляхова, за майсторско техническо осъществяване, за драматургичен текст на Георги Тенев и Иван Добчев.

Носителите на наградите на Съюза на артистите в България, както винаги, ще бъдат обявени на 27 март - Международния ден на театъра.