Разследваните прокурори учудени от искането на Велчев
Разследваните прокурори учудени от искането на Велчев / netinfo
Главният прокурор Борис Велчев поиска имунитетите на варненските прокурори Тони Томов и Карен Бейлерян. Причината е, че срещу двамата магистрати е образувано досъдебно производство, след като варненската адвокатка Дияна Иванова подава жалба срещу тях във Върховната касационна прокуратура. В нея се твърди, че Тони Томов и Карен Бейлерян са я принуждавали да даде неверни показания по извършваща се проверка от Военноокръжната прокуратура във Варна.

Инцидентът, заради който е образувано досъдебното производство, станал през март т.г. В жалбата се твърди, че близък на единия от прокурорите полицай е ударил шамар на мъж по време на разпит. Като свидетел на случая адвокат Иванова подава жалба, след което двамата магистрати започнали да я заплашват, че ако не оттегли показанията си, ще престанат да я назначават като служебен защитник по съдебни дела.

Разследваният магистрат Тони Томов определи искането на главния прокурор като неоснователно. Според него образуваното досъдебно производство е тенденциозно. За Карен Бейлерян показанията на адвокатката са измислени, но той не пожела да каже официално кой би могъл да има интерес от неговото отстраняване. Бейлерян разкри, че преди години е бил преподавател на адв. Иванова в Техническия университет, където тя е завършила Право. Той обаче отрече това да има нещо общо с жалбата й.

Чуйте двете интервюта с Тони Томов и Карен Бейлерян съответно в двата звукови файла.