Първи сняг във Варна
Първи сняг във Варна / Дарик Варна

Първият за тази зима сняг вали във Варненска област. Засега снеговалежът, примесен с дъжд, не създава сериозни проблеми за транспорта в региона.

Снежна покривка започва да се образува на пътя Варна - Добрич, в района на Аксаковска панорама. Машини на Областното пътно управление във Варна опесъчават и лугират шосето, съобщи за Дарик дежурният в пътната служба.

Обработва се и автомагистрала „Хемус", в участъка между селата Припек и Невша. Машини на Областното пътно управление почистват и в района на Дългопол.

На останалите места пътищата са мокри, по усойните места и заледени, предупреждават от Агенция Пътна инфраструктура.

Във Варна тази сутрин преваля слаб сняг. Улиците и булевардите са мокри. Температурата в града в момента е около 1 градус.

Варна с жълт код заради силен вятър

За Варненска област във вторник има обявен жълт код заради очакван силен вятър. Ще духа от север-североизток с пориви до 22 м/с, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Крайбрежието също е с жълт код. Край брега вятърът се очаква да е с пориви 15-20 м/сек /7-8 бала по Бофорт/.

Най-ниското по степен предупреждение за опасно време е в сила за всички области на страната. Жълт код за силен вятър е обявен за общо 9 области в източната част.

Предупреждение в жълто заради валежи от сняг има за всички области, с изключение на Варна и Бургас. В останалите 26 области ще вали сняг и ще се образува тънка и неравномерна снежна покривка.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg