Проблеми с трафика и през лятото, ремонтите продължават
Проблеми с трафика и през лятото, ремонтите продължават / Дарик Варна, архив

И през лятото ще има проблеми с трафика по варненските улици и булеварди заради ремонти. Макар че от общината успяха да се справят с централните пътни отсечки, работата по преасфалтиране няма да спре.

Съвсем скоро ще започне подмяна на подземната комуникация по булевардите „Янош Хунияди“, „Трети март“ и „Константин и Фружин“.

„Там ще бъде направена нужната организация на движение и отново ще има затруднения в пътния трафик, но трябва да изпълним задачите, които са поставени за тази година. Постарахме се да завършим централните булеварди, сега изместваме дейността в кварталите, които са извън центъра“, обясни пред Дарик зам.-кметът по инфраструктурата инж. Христо Иванов.

След като трите булеварда бъдат ремонтирани, ще започне работа по цялостна рехабилитация на бул. „Осми Приморски полк“, както и на бул. „Левски“ - в участъка от сп. „Явор“ до бул. „Княз Борис I". В един по-късен етап през есента, след като приключи работата по проектите, касаещи градския транспорт, ще започнат и ремонтът на бул. „Трети март“ и разширението на бул. „Цар Освободител“.

Булевардите „Христо Ботев“, „Мария Луиза“, „Осми Приморски полк“ и „Княз Борис I"  вече са изцяло ремонтирани. В момента има довършителни работи по тротоарни настилки, озеленяване, маркировки и подлези, но те не влияят на трафика.

Дупки се кърпят по улиците на всички варненски райони. Основно се работи по малки отсечки. Предстои да се направи оглед и частичното локално преасфалтиране да продължи.

Очакванията са в края на юни да приключи ремонтът на центъра и движението в района да се извършва свободно, увери инж. Иванов. Все още се налагат довършителни дейности. Продължава полагането на клинкерните настилки и павета, работи се и по облицовката на шадравана пред Окръжния съд.

Всички стари материали, които са годни, ще бъдат използвани за бъдещи ремонти на градски обекти. Те са на склад в общинското предприятие „Инвестиционна политика“.