Президентът във ВИП-а срещу Щатите
Президентът във ВИП-а срещу Щатите / netinfo
Президентът на България Георги Първанов се очаква да бъде във ВИП ложата на зала „Конгресна” в Двореца на културата и спорта за последните мачове на волейболистите ни в Световната лига срещу САЩ днес и утре. Това ще бъдат последните мачове на нашите пред родна публика за тази година.

Отборът на САЩ пристигна във Варна без звездите си. Лидерите Лой Бол, Клейтън Стенли и Уилям Приди останаха зад Океана и се подготвят специално за финалите на престижната комерсиална надпревара. За сметка на това в състава на Мартин Стоев ще бъдат олимпийските ни играчи, като под въпрос е само Владимир Николов.

Пламен Константинов и компания ще бъдат в зелени екипи, а САЩ в бяло. Ако Владо Николов не играе, на поста диагонал ще бъдат Боян Йорданов и Даниел Милушев. За Милушев това ще бъдат последни мачове с националната. фланелка за годината, след като отпадна за Пекин.

Междувременно последните две срещи на България от Световната лига по волейбол бяха определени от Международната федерация за номер 1 в цялата надпревара този уикенд. FIVB обяви българо-американския сблъсък за мач на седмицата. Поради тази причина във Варна пристигна специалният коментатор Фил Буш, който ще коментира срещите, както за американски телевизионен канал, така и за FIVB.

Дори и да победят САЩ днес и утре, националите ни нямат шанс да изместят американците от първото място, което единствено дава място на финалите на лигата в Бразилия. Във временното класиране САЩ водят с 19 точки. Нашите са втори с 16 /6 победи и 4 загуби/. Терти и четвърти са Испания с 13 и Финландия с 12 точки.

Мачовете днес и утре са от 17,30 часа. Билетите са на цена 8 лева. Зрителите в зала „Конгресна” ще чуят за първи път и химна на националния отбор по волейбол. Текстът на песента е на Галя Василева, музиката и аранжиментът са на Dj Теди Джорджо , Dj Чокълейт и Петьр Песев. Химнът се изпълнява от Стелко (от група RST и бивш член на екипа на Дарик Варна) и Dj Теди Джорджо.