Предотвратиха контрабанден внос на цигари и лекарства
Предотвратиха контрабанден внос на цигари и лекарства / netinfo
48 200 къса цигари с украински бандероли и три сака с медикаменти конфискуваха митничари и гранични полицаи от автобус, движещ се по маршрута Одеса-Варна-Бургас. Автобусът с украинска регистрация е спрян за проверка на територията на с. Дуранкулак, област Добрич.

В тайник над багажното помещение на превозното средство са били укрити част от задържаните цигари, а друго количество е открито в една от проверяваните пътни чанти. конфискуваните цигари са от марките “Вайсрой”, “Мор”, “Ронсон” и “Марлборо лайт”. При по-нататъшната проверка са открити и саковете с медикаменти, сред които 57 460 таблетки “Валидол”, 9 984 ампули “Тестостерон пропинат” и 5 000 таблетки “Тетурам”. По случая е образувано досъдебно производство.

Съставени са три акта за митническо нарушение срещу шофьора на автобуса и една от пътничките, която е потвърдила, че откритите лекарства са нейни. И двамата са украински граждани.Във връзка със задържаните количества цигари срещу шофьора на автобуса е съставен и акт за нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове.