Предлагат новата отсечка на ул. Атанас Москов за мотописта
Предлагат новата отсечка на ул. Атанас Москов за мотописта / netinfo
Община Варна ще предложи на рокерите в морската столица новооткритата ул. "Атанас Москов" като маршрут за провеждане на състезания и демонстрации на майсторски изпълнения с двуколесни превозни средства. Това съобщи кметът на варна Кирил Йорданов на седмичния брифинг.

Предложението е обсъдено с Пътна полиция и отговаря на всички изисквания за безопасност, уточни кметът. Предстои да се направи среща с моторджийте, на която да се вземе решение относно атрактивното трасе и да се обсъдят алтернативни варианти.

След разгледаните 4 варианта, които мотоманиаците са предложили за възможни писти, общината излиза с контрапредложение, което по думите на градоначалника е много по-добро.

Кирил йорданов разграничи общинската администрация с проблема на собствениците на строителни борси край кв. "Виница". Решението за събаряне на обектите е на Върховна касационна прокуратура и няма нищо общо с приетото от община Варна решение за "търпимост" до приемане на новия Общ устройствен план на града /ОУП/, заяви кметът.

За тези земи в новият ОУП е предвидено да се използват за много по-атрактивни цели и собствениците им трябва да са доволни, защото цените на земите ще нарастнат с пъти, допълни варненският градоначалник.