Предимно облачно и с превалявания
Предимно облачно и с превалявания / Sofia Photo Agency

В събота ще бъде неустойчиво, по-често със значителна облачност. Ще превали в почти цялата страна, а около и след пладне преваляванията и гръмотевичната дейност ще се активизират, особено в Централна и Източна България. Вятърът в повечето места ще е слаб, по Черноморието умерен от североизток. По време на гръмотевична буря ще настъпват краткотрайни внезапни промени в посоката и скоростта му.

Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, в крайните северозападни райони 23-25 градуса, за Велико Търново - около 25.

По Черноморието облачността също ще бъде по-често значителна. Ще има и краткотрайни превалявания. Вятърът ще бъде умерен от североизток. Максималните температури ще са 26-28 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е слабо, по южното крайбрежие до умерено 3-4 бала.

В планините се очакват краткотрайни превалявания и гръмотевици, по-интензивни в следобедните часове над Рилородопската област. Вятърът по билата ще е предимно умерен от изток. Дневните температури на 1200 м са около 18-19 градуса, на 2000 м - около 13-14.