Портних: Варненци не позволиха купеният вот да определя бъдещето на Варна
Портних: Варненци не позволиха купеният вот да определя бъдещето на Варна / Дарик Варна
Портних: Варненци не позволиха купеният вот да определя бъдещето на Варна
65288
Портних: Варненци не позволиха купеният вот да определя бъдещето на Варна
  • Портних: Варненци не позволиха купеният вот да определя бъдещето на Варна

Варненци не позволиха купеният и контролиран вот да предопредели бъдещето на града. Това заяви на пресконференция Иван Портних, който към момента води в надпреварата за кмет на Варна. Кандидатът на ГЕРБ дойде в Двореца на културата и спорта, придружен от своята съпруга. Въпреки компроматния тон и черния пиар, гласоподавателите показаха, че са прогресивни и могат да отсеят истината от манипулацията, изтъкна той.

Портних обеща на жителите на града "работа, работа, много работа".

"Убеден съм, че с много работа няма да има протести", каза той в отговор на въпрос какво ще направи, ако утре пред прозорците му има демонстрации. Според Портних активността и този път е била относително ниска, но вотът на хората е надделял над организираните гласове.

По повод задържането на Янко Станев той заяви, че не е запознат с подробности, но според него очевидно е бил направен опит да се внуши, че ГЕРБ ще купува гласове.

"Вижда се кой печели в ромските секции. Резултатът на моя опонент е по-висок в съотношение 2 към 1", каза Портних.

Той добави, че днес от партията са подали много сигнали, но според него не са били взети очакваните мерки. Депутатът от ГЕРБ Емил Радев добави, че са подали 12 жалби до ОИК  и полицията.