Педофил  обжалва присъда
Педофил обжалва присъда / netinfo

Австралиец-педофил обжалва присъдата си в Апелативния съд във Варна, съобщават от пресцентъра на институцията. През месец октомври миналата година Джоузеф Лий Смит бе признат за виновен за блудство с три деца, ненавършили 14 години, както и за разпространението на порнографски материали. Общият размер на присъдата, която ще изтърпи австралиецът е 5 години и 5 месеца.

Процесът срещу 36-годишния Смит премина при закрити врати, при условията на съкратено съдебно следствие и пълно признаване на фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, припомянт от съда. Наложеното наказание тогава е под минимума от 5 години затвор, предвиден от закона. Чужденецът призна вината си затова, че е блудствал с всяко едно от трите деца. От неустановена дата през август 2008 година до 7-ми ноември същата година, когато бил арестуван, Джозеф Смит създал и порнографски материали - снимки и видеозаписи, за които използвал отново малолетните момчета.
             
Роденият в Канбера медик беше задържан под стража в началото на ноември 2008 година. От самото начало на следствивето се е изяснило, че това не е първата му визита в морската столица. В наета от него квартира в центъра на Варна той е пребивавал и в разгара на лятото, когато отново му "гостували" момченца от ромската махала. При полицейската акция  по задържането му в квартирата заварили и част от децата, с които австралиецът блудствал. Тогава полицаите иззели видеокамера, фотоапарат, дискове, медикаменти, секс стимуланти и атрибути. Пострадалите деца, които тогава са били разпитвани пред съдия днес не присъстваха в съда, информират още от пресцентъра.
             
Варненец е сводничил на австралиеца и му осигурявал момчета за блудство и за създаването на порнографски материали. След споразумение с полицията Халит Вели е осъден на 9 месеца затвор и глоба от 500 лева.
             
Въззивната апелативна инстанция ще се произнесе с решение в законния срок.