Патриотичният фронт се явява на евровота с листата на НФСБ, иска мандати колкото на ДПС
Патриотичният фронт се явява на евровота с листата на НФСБ, иска мандати колкото на ДПС / снимка: БГНЕС, архив

Патриотичният фронт, включващ няколко политически формации, ще се яви на избори за европейски парламент с листата на НФСБ, заяви във Варна председателят на партията Валери Симеонов. Имената на кандидатите ще станат ясни през втората половина на месец март, след като бъдат одобрени от всички участници в коалицията. Според Симеонов би било достойно в листата да попадне Слави Бинев, тъй като единствен от сегашните ни евродепутати щял да остави следа в Брюксел.

Самият Бинев смята, че Патриотичният фронт трябва да спечели на вота поне 3-4 мандата, колкото се очаква да вземат и ДПС. „Европа не е разделена на ляво и дясно, нито на Север и Юг. Тя е разделена на еврофедералисти и евроскептици. Ние не искаме България да напуска Европейски съюз, а да няма двойни стандарти за различните страни”, коментира Бинев.

Той цитира социологически проучвания, според които групата на евроскептиците „Европа на свободата и демокрацията” се очертава да бъде втората по численост в следващия парламент с около 20% електорална подкрепа.  

„Ние сме против доминацията на евробюрокрацията, тъй като всяка държава знае кое е най-доброто за нея”, добави полският евродепутат от групата на евроскептиците Яцек Влосович.