Отвориха пропадналия път за Галата
Отвориха пропадналия път за Галата / netinfo
От 5 часа сутринта днес е отворен за движение пътят, свързващ варненските кварталите Аспарухово и Галата. Повече от месец автомобилите и автобусите на градския транспорт използваха обходния маршрут през местността „Боровец”. Целият ремонт на пропадналата част от трасето в размер на 800 хиляди лева е извършен за сметка на фирма “Борд”.

Пътят към Галата пропадна на 19 август след пороен дъжд. Няколкометров трап зейна в платното от страната на морето, на около 200 метра нагоре след отбивката за плажа в Аспарухово. Като причина за срутването се сочеше близкото строителство на луксозен жилищен комплекс, извършвано от фирмата „Борд”. Оттам обаче отрекоха вина.

Писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството с молба да бъдат отпуснати средства за възстановяване на стария път към Галата, минаващ покрай крайбрежната алея и военното поделение, обеща да изпрати председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов. По предварителни данни необходимите за възстановяването му пари ще са в размер на около 12 милиона лева.