Откриха разложен труп край Генерал Киселово
Откриха разложен труп край Генерал Киселово / Sofia Photo Agency, архив

Труп на мъж в напреднал стадий на разложение е бил открит снощи край село Генерл Киселово, съобщи за Дарик говорителят на варненската полиция Ирена Петричева. За момента не са открити улики за престъпление.

Предстои съдебна медицина да направи експертиза за установяване на времето и причините за смъртта. По случая е образувано досъдебно производство.

Скелетът, който бе открит в гора край село Генерал Киселово, община Вълчи дол, е бил обезглавен от хищни животни, научи „Петел“ от свои източници, близки до разследването. Самоличността на загиналия все още не е установена, но патоанатомите предполагат, че става въпрос за мъж на средна възраст.

„Липсват части от меките тъкани на лицето и ръцете, но всички кости по тялото са здрави“, съобщиха експерти от Съдебна медицина. Това дава основание на разследващите да предполагат, че мъжът е бил нападнат от диви животни преди повече от месец.

Горите край Вълчи дол са местообитания на мечки, вълци, чакали и други хищници, научи „Петел“ от местни жители.    

Мъжът е бил облечен със синьо-бяла риза на карета, сив памучен панталон, бели чорапи и гуменки тип „кецове“. Засега в Община Вълчи дол не е постъпвала информация за изчезнал местен жител, съобщи за „Петел“ кметицата Пенка Йорданова.